top of page

קצבת נכות - לא רק למי שיושב בכיסא גלגלים...

שימו בצד את כל מה שחשבתם או ידעתם על קצבת נכות. למרות ההנחה הרווחת, קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי אינה מיועדת רק לאנשים חולים ונכים, המרותקים לכיסאות גלגלים או למיטה, ואינם מסוגלים לעבוד כלל. גם אנשים עובדים, שעקב הבעיות הרפואיות שלהם, צומצם כושר עבודתם, עשויים להיות זכאים לקצבה.

אז מי זכאי לקבלת קבצה ומהם הקריטריונים הנבדקים? כל זה בכתבה שלפנינו.

על מנת לקבל קצבת נכות כללית צריכים להתקיים מספר תנאים:
  1. גיל מבקש הקצבה: הזכאות לקצבת נכות כללית מתחילה מגיל 18 ונמשכת עד גיל פרישה.

  2. נכות רפואית: וועדה רפואית צריכה לקבוע לפחות 60% נכות רפואית משוקללת. הנכות מתייחסת למכלול הבעיות הרפואיות של החולה.

  3. נכות תפקודית: הוועדה הרפואית צריכה לקבוע באיזה מידה צומצם כושר השתכרותו של החולה עקב מצבו הרפואי. רק מי שכושר עבודתו צומצם ב-60% ומעלה יוכל לקבל קצבת נכות.

  4. קריטריון הכנסה: הכנסותיו של החולה מעבודה צריכות להיות נמוכות מ-60% מהשכר הממוצע במשק (כ-5,800 ₪) לנכה שזכאי במשך תקופה ממושכת או בעל ליקוי רפואי חמור ונמוכות מ-45% מהשכר הממוצע במשק (כ-4,350 ₪) לנכים במצב "קל" יותר.

לעיתים, השינוי במצב הבריאותי וההכרה בו, קשים לנו מכפי שאנחנו רוצים להודות. פעמים רבות אנשים שסובלים ממחלות שונות מופתעים מכך שהמחלות האלו נחשבות לנכות ולכן יכולות לזכות אותם בקצבאות ובהטבות שונות. אנו נוטים לספר לעצמנו דברים כמו 'נכון שיש לי סוכר אבל אני בריא ובטח שלא נכה' או 'נכון שהיה לי אירוע לב אבל היה לי מזל ועכשיו אני מרגיש מצוין'. אי ההודאה במצב, מונעת מאיתנו לממשל את כל הזכויות שלנו.


אז למה להיעזר באנשי מקצוע, במקום לנסות ולממש את הזכויות לבד?

כמו בכל נושא, גם כאן, תמיד אפשר לנסות ולהגיש את התביעות לבד. השאלה היא עד כמה הידע המקצועי שלך יעזור לך לקבל את המגיע ואיך תבטיח שלא תאבד זכויות. כמו שלבית משפט לא הולכים בלי עורך דין, כמו שלמס הכנסה לא הולכים בלי רואה חשבון או יועץ מס, כמו שכשקונים ביטוח עדיף להתייעץ עם סוכן ביטוח – כך עדיף גם בתחום הזכויות הרפואיות להיעזר במי שיש לו ניסיון מקצועי בתחום. אנחנו כאן כדי לעזור לכם החל מרגע הגשת התביעה, ועד למימוש מלא של כל הזכויות שלכם. ניקח אתכם מפתח הבית ועד לרופאים הרלוונטיים, לוועדות הרפואיות השונות ולכל גורם שתצטרכו בדרך לקבלת הפיצוי המקסימלי לכם.


איזה חומר כדאי להכין לפני הוועדה?

חשוב מאוד להציג בפני הוועדה את כל המסמכים הנוגעים לנזק הקיים ולהערכתו במדדים של אחוזי נכות רפואית ותפקודית. פונים רבים טועים לחשוב שמסמכי בית החולים וקופת החולים מספיקים לשם הערכת מידת הפגיעה ואחוזי הנכות, אך חשוב להבין – מסמכים אלו בעיקר מתרכזים בתהליך ההבראה של המטופל – המלצות לטיפול וכיוצא בזה, ולא בניסוח מדויק של התלונה הרפואית במונחים המאפשרים את הערכת אחוזי הנכות המגיעים. לטובת העניין, מיי ראייטס מעמידה מגוון של רופאים מומחים, בעלי ניסיון בהכנת תיקים רפואיים לצורכי ועדה, כולל בדיקות משלימות הנחוצות להוכחת נזקים, וכמובן בניית תיק רפואי מיטיבי, שמבטיח את מימוש זכויותיכם על הצד הטוב ביותר, על מנת לוודא שניירת המוצגת לוועדה תשיג את מטרתה.


אנו במיי-רייטס, כאן עבורכם, החל מהגשת התביעה הראשונית ועד למימוש זכויות מלא. אנחנו מבינים שההליך יכול להיות מייגע, ארוך, מלא בבירוקרטיה, ולשם כך אנחנו כאן. בעזרת מעטפת רחבה של אנשי מקצוע מובילים, נוכל לוודא שתקבלו את הפיצוי המלא עבורכם.


צור קשר עכשיו בטלפון: 054-7878878 או מלא את שאלון ההתאמה באתר שלנו לקבלת ייעוץ ראשוני חינם.




Comments


רוצים לקבל את החדשות שלנו ראשונים? 

מייל:

כתובת: הלח"י 3, כפר תבור,
מיקוד 1524100, ת.ד. 251
המתחם המסחרי ליד בנק הפועלים

טלפון: 04-6767168

פקס: 04-6767350

  • Facebook

כל הזכויות שמורות ל-קורמן סוכנות לביטוח (2017) בע"מ

bottom of page